Keptos, malta mėsa, įdarytos paprikos
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
4-6 vnt. Paprika
1/2 stiklinės Ryžiai
1 vnt. Svogūnas
2 skiltelės Česnakas
3 v.š. Majonezas
4 v.š. Pomidorų pasta
Pagal skonį Jelapeno pipirai
340 ml. Konservuoti kukurūzai
Pagal skonį Prieskoniai mėsai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Kuokštelio Krapai

Keptos, malta mėsa, įdarytos paprikos

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Išvirkite ryžius. O kol jie virs, pasiruoškite paprikas ir maltą vištieną.
  2. Paprikoms nupjaukite galvas, išimkite sėklytes ir kruopščiai išplaukite vidų.
  3. Maltą mėsą sumaišykite su prieskoniais, dėkite majonezą, kečupą ar pomidorų pastą, susmulkinkite svogūnus, česnakus ir jelapeno pipiriukus.
  4. Išvirusius ir šiek tiek pravėsusius ryžius, dėkite į maltą mėsą ir gerai išmaišykite. Ryžių nepadauginkite, gerokai skaniau kai būna daugiau mėsos arba joje esančių daržovių.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
  6. Gauta mėsos mase šaukštu įdarykite paprikas.
  7. Į gilų kepimo indą gražiai surikiuokite visas paprikas. 
  8. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-40 min.
  9. Pateikite su mėgiamu padažu ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą