Maltos vištienos iešmeliai su daržovėmis
ingredientai
1 kg. Lapino puota švž. smulkinta vištiena
1 vnt. maža cukinija
1 vnt. morka
1 vnt. svogūnas
50 g kietojo sūrio
6 v.š. džiūvėsėlių
1 vnt. kaiušinis
žiupsnelis druskos, pipirų
1 a.š. višienos prieskonių
keletos medinių iešmelių

Maltos vištienos iešmeliai su daržovėmis

30 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite per burokinę tarką. Kietą sūrį taip pat sutarkuokite tarkute. Į vištieną įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, sudėkite tarkuotą cukiniją ir sūrį. Suberkite džiūvėsėlius. 1 v. š. aliejaus pakepinkite svogūną ir morką, kol daržovės suminkštės. Jas sudėkite į dubenį pas vištieną. Masę gerai išmaišykite. Iš mėsos suformuokite pailgą suktinuką. Perverkite jį mediniu iešmeliu. Apvoliokite mėsos iešmelius aliejuje. Kepkite keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių apie 15 – 20 min, kol gražiai iškeps.

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą