Maltos vištienos - Zuikio mokykla
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena
100 g. Džiuvesėliai
250 g. Grietinėlė
1 vnt. Kiaušinis
Pagal poreikį Sviestas
Pagal skonį Pievagrybiai
Pagal skonį Morkos
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai

Maltos vištienos - Zuikio mokykla

30-40 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Į maltą vištieną (ar smulkintą triušieną) įmuškite kiaušinį, supilkite ketvirtadalį grietinėlės, sudėkite dalį džiūvėsėlių ir prieskonių pagal skonį.
  2. Viską gerai išmaišykite ir formuokite maltinius, juos apvoliojant džiūvėsėliuose.
  3. Paruoštus maltinius dėkite į įkaitintą sviestą ir kepkite.
  4. Kol maltiniai kepa smulkiai supjaustykite pievagrybius ir morkas. Juos apkepinkite toje pačioje keptuvėje, užpilkite likusią dalį grietinėlės ir kelias minutes patroškinkite.
  5. Maltinius patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą