Maltos vištienos - Zuikio mokykla
Maltos vištienos - Zuikio mokykla
ingredientai
500 g. |
Lapino puota švž. smulkinta vištiena |
100 g. |
Džiuvesėliai |
250 g. |
Grietinėlė |
1 vnt. |
Kiaušinis |
Pagal poreikį |
Sviestas |
Pagal skonį |
Pievagrybiai |
Pagal skonį |
Morkos |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Malti juodieji pipirai |
Maltos vištienos - Zuikio mokykla
Gaminimas
- Į maltą vištieną (ar smulkintą triušieną) įmuškite kiaušinį, supilkite ketvirtadalį grietinėlės, sudėkite dalį džiūvėsėlių ir prieskonių pagal skonį.
- Viską gerai išmaišykite ir formuokite maltinius, juos apvoliojant džiūvėsėliuose.
- Paruoštus maltinius dėkite į įkaitintą sviestą ir kepkite.
- Kol maltiniai kepa smulkiai supjaustykite pievagrybius ir morkas. Juos apkepinkite toje pačioje keptuvėje, užpilkite likusią dalį grietinėlės ir kelias minutes patroškinkite.
- Maltinius patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą