Naminis "kebabas" su smulkinta vištiena
ingredientai
600 g. Lapino Puota švž. smulkinta vištiena
6 vnt. Lavašas
Gūžė Pekino kopūstas
3 vnt. Pomidorai
3 vnt. Agurkai
1 vnt. Svogūnai
Pagal poreikį Pomidorų padažas ar pomidorų pasta
2 v.š. Majonezas
2 v.š. Grietinė
1 vnt. Smulkiai tarkuotas agurkas
3 skiltelės Česnakai
Pagal skonį Bazilikas
Pagal skonį Krapai
Pagal skonį Persiladas
Pagal skonį Viduržemio jūros prieskonių mišinys

Naminis "kebabas" su smulkinta vištiena

60 min.
6 porcijos
Gaminimas
  1. Šviežią smulkintą vištieną iškepkite keptuvėje - į mėsą įdėkite druskos, pipirų, česnako ir smulkintą svogūną. 
  2. Kol mėsa kepa susmulkinti daržoves.
  3. Padažui sumaišykite grietinę, smulkiai tarkuotą agurką, česnako skilteles, prieskonines žoleles - baziliką, krapus, persilado ar viduržiemio jūros prieskonių mišinį, išskyrus pomidorų pastą. Palikite šiek tiek pastovėti. Jei bus paruoštas iš vakaro, padažas turės sodresnį skonį.
  4. Paimkite lavašą, jį ištepkite pomidorų padažu ar pomidorų pasta.
  5. Dėkite pekino kopūstą, mėsą, agurką, pomidorą, jei mėgstate aštriau įdėkite jelapeno pipirų, svogūną ir užpilkite 2-3 šaukštus padažo.
  6. Sulankstykite lavašą ir dėkite į keptuvę apkepti. Kad neišsiskirtų kebabas pirmiausia dėkite ta puse, kurioje yra sulankstytas, o paskui kita puse. 
  7. Rekomenduojame valgyti tik ką iškeptą - tada jis bus traškus ir labiau jausis padažas. Į lavašą galite dėti bet kokią mėsą, kuri Jums patinka, ir tokias dažoves, kokių norite. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą