Naminis "kebabas" su smulkinta vištiena
Naminis "kebabas" su smulkinta vištiena
ingredientai
600 g. |
Lapino Puota švž. smulkinta vištiena |
6 vnt. |
Lavašas |
Gūžė |
Pekino kopūstas |
3 vnt. |
Pomidorai |
3 vnt. |
Agurkai |
1 vnt. |
Svogūnai |
Pagal poreikį |
Pomidorų padažas ar pomidorų pasta |
2 v.š. |
Majonezas |
2 v.š. |
Grietinė |
1 vnt. |
Smulkiai tarkuotas agurkas |
3 skiltelės |
Česnakai |
Pagal skonį |
Bazilikas |
Pagal skonį |
Krapai |
Pagal skonį |
Persiladas |
Pagal skonį |
Viduržemio jūros prieskonių mišinys |
Naminis "kebabas" su smulkinta vištiena
Gaminimas
- Šviežią smulkintą vištieną iškepkite keptuvėje - į mėsą įdėkite druskos, pipirų, česnako ir smulkintą svogūną.
- Kol mėsa kepa susmulkinti daržoves.
- Padažui sumaišykite grietinę, smulkiai tarkuotą agurką, česnako skilteles, prieskonines žoleles - baziliką, krapus, persilado ar viduržiemio jūros prieskonių mišinį, išskyrus pomidorų pastą. Palikite šiek tiek pastovėti. Jei bus paruoštas iš vakaro, padažas turės sodresnį skonį.
- Paimkite lavašą, jį ištepkite pomidorų padažu ar pomidorų pasta.
- Dėkite pekino kopūstą, mėsą, agurką, pomidorą, jei mėgstate aštriau įdėkite jelapeno pipirų, svogūną ir užpilkite 2-3 šaukštus padažo.
- Sulankstykite lavašą ir dėkite į keptuvę apkepti. Kad neišsiskirtų kebabas pirmiausia dėkite ta puse, kurioje yra sulankstytas, o paskui kita puse.
- Rekomenduojame valgyti tik ką iškeptą - tada jis bus traškus ir labiau jausis padažas. Į lavašą galite dėti bet kokią mėsą, kuri Jums patinka, ir tokias dažoves, kokių norite. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą