Vištienos kukuliai su mocarelos sūriu ir naminiu pomidorų padažu
ingredientai
700 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena
1 vnt. Svogūnas
1 stiklinė Malti džiūvėsėliai
125 g. Mocarelos sūris
1 vnt. Kiaušinis
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Prieskoniai paukštienai
Padažui:
1 vnt. Svogūnas
2 v.š. Alyvuogių aliejus
1 ir 1/2 v.š. Cukrus
2 skardinės Konservuoti smulkinti pomidorai
3 v.š. Pomidorų padažas
2 vnt. Švieži pomidorai
2 skiltelės Česnakas
Žiupsnelis Raudonėlis
Pagal skonį Druska ir pipirai

Vištienos kukuliai su mocarelos sūriu ir naminiu pomidorų padažu

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Visų pirma, pasigaminkite padažą. Susmulkinkite svogūną ir česnako skilteles bei pakepinkite jas aliejumi įkaitintame puode. Po keleto minučių sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, cukrų ir prieskonius. Troškinkite 20 min. Nuo šviežių pomidorų nulupkite odeles, išimkite sėklas, supjautykite juos. Padažui sutirštėjus, sudėkite šviežius pomidorus ir virkite jį dar keletą minučių.
  2. Kukuliams paruošti į smulkintą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvesėlius, prieskonius, sudėkite smulkintą svogūną ir viską gerai išminkykite. Formuokite kukulius ir į jų vidų įspauskite po gabalėlį mocarelos sūrio. Pakepinkite juos aliejumi įkaitintoje gilioje keptuvėje, kol apskrus.
  3. Į keptuvę įpilkite 2 stiklines vandens ir troškinkite apie 25 minutes, kol išgaruos vanduo. Jei jo pritrūktų, galite drąsiai įpilti dar - svarbu, kad kukuliai gerai išsitroškintų. Supilkite naminį pomidorų padažą ir viską patroškinkite dar keletą minučių. Patiekite su tagliatelle makaronais. Skanaus!

         Dėkojame Kruopytės virtuvė už receptą!

Atgal į receptų sąrašą