Vištienos maltinukai su varške
ingredientai
600 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
300 g. Riebi varškė
1/2 v.š. Šviežios smulkintos petražolės
1/2 v.š. Šviežūs smulkinti krapai
4 v.š. Smulkinti svogūnų laiškai
2 vnt. Kiaušiniai
1 v.š. Rupios garstyčios
6 v.š. Malti džiūvesėliai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Šviežiai malti pipirai
Padažui:
400 ml. Natūralus jogurtas
2 skiltelės Česnakas
4 vnt. Saulėje džiovinti pomidorai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Šviežiai malti pipirai
Pagal poreikį Riebalai
Pagal poreikį Miltai

Vištienos maltinukai su varške

30 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

1. Vištieną sumaišykite su varškę, kiaušiniais, džiūvėsėliais, žolelėmis, garstyčiomis. Paskaninkite druska, pipirais.

2. Padažui skirtus produktus - jogurtą, česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir pipirų - sutrinkite smulkintuvu.

3. Šlapiomis rankomis formuokite iš vištienos masės plokščius nedidelius maltinukus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje ant vidutinės kaitros su riebalais, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą