Vištienos "Zuikis"
ingredientai
600 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
110 g. Grietinėlė
5 v.š. Avižiniai dribsniai
3 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Poras
3 skiltelės Česnakas
200 g. Petražolių šaknies
Pagal poreikį Lydytas sviestas
1 1/2 a.š. Džiovinti čiobreliai
4 v.š. Moliūgų sėklos
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti pipirai
1 šlakelis Aliejus

Vištienos "Zuikis"

90 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle, išmaišykite ir palikite brinkti 15 minučių.
  2. Porą ir česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir trumpai pakepinkite su sviestu.
  3. Petražolės šaknį nulupkite, supjaustykite kubeliais ir taip pat trumpai pakepinkite su sviestu.
  4. Moliūgų sėklas supilkite į įkaitintą sausą keptuvę ir kepinkite, kol gražiai apskrus.
  5. Sumaišykite maltą vištieną su avižinių dribsnių mase, kepintais porais, petražolėmis, moliūgų sėklomis, kiaušiniais, čiobreliais. Pagardinkite druska, pipirais. Pirkdami maltą vištieną atkreipkite dėmesį ar ji nėra jau pasūdyta!
  6. Keksinę formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę. Ant viršaus eilute sudėliokite porų griežinėlius. Patepkite kiekvieną griežinėlį aliejumi. Kepkite “zuikį” iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

             Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą