Kalėdinės žąsies receptas
ingredientai
1 vnt. Lapino puota švž. žąsies
3 vnt. Apelsinų
Žiupsnelis žvėrienos prieskonių
Pagal skonį 5 rūšių juodųjų pipirų,
Pagal skonį vištienos prieskonių
Pagal skonį kmynų
5 skiltelių česnako
Pagal skonį sojos
Pagal skonį balzaminio acto
3 v.š. medaus
1/2 stiklinės aliejaus
1 vnt. kepimo rankovės

Kalėdinės žąsies receptas

140 min.
6-8 porcijos
Gaminimas

 

  1. Visus prieskonius, medų, soją, balzaminį actą ir susmulkintus česnakus sumaišykite su aliejumi.
  2. Įtrinkite žąsį gautu marinatu.
  3. Apelsinus supjaustyti stambiai į 4 dalis. Prikimišti į žąsies vidų.
  4. Suriškite žąsies kulšelės, uždenkite maistine plėvele ir laikykite iki Kalėdų ryto šaltai.
  5. Kalėdų rytą įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  6. Žąsį perdėkite į kepimo rankovę, suriškite maišelį.
  7. Dėkite į skardą ir šaukite kepti.
  8. Žąsis kepa 1 kg – 25 minutes.

 Dėkojame Kitchen Obsession už receptą!

Atgal į receptų sąrašą