Karališkas žąsienos kepsnys su spanguolėmis
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. žąsies filė su oda
1 ir 1/2 vnt. Jauna cukinija
1 vnt. Morka
1 vnt. Svogūnas
1 ir 1/2 v.š. Sojos padažas
1 v.š. Medus
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Lauro lapeliai
Šlakelis Aliejus
Saujelė Spanguolės

Karališkas žąsienos kepsnys su spanguolėmis

60 min. + marinavimas
2 porcijos
Gaminimas
  1. Žąsieną įtrinkite druska, pipirais, užpilkite šlakeliu aliejaus ir dėkite marinuotis per naktį.
  2. Gerai įkaitinkite sausą keptuvę ir dėkite mėsą ant jos taip, kad oda liestųsi su keptuve. Kepkite nejudindami 5 min., tada apverskite ir vėl kepkite 5 min.
  3. Kitoje keptuvėje pasiruoškite padažą: į 150 ml vandens supilkite 1,5 v. š. sojos padažo, medų, šiek tiek druskos pagal skonį, lauro lapą, pipirų žirnelių ir padažą užvirinkite, į jį perkelkite žąsieną, uždenkite dangčiu, patroškinkite 30 min.
  4. Į keptuvę šalia mėsos sudėkite griežinėliais pjaustytas daržoves, spanguoles ir dar patroškinkite 7 min. Skanaus!

        Dėkojame Lieknos bitės už receptą!

Atgal į receptų sąrašą