Kepta žąsienos filė su brokoliais ir grybais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. žąsienos filė su oda
1 a.š. Malti kajeno pipirai
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Raudona paprika
1 vnt. Brokolis
1 vnt. Čili paprika
180 g. Švieži shitaki grybai (galima keisti pievagrybiais)
2 skiltelės Česnakas
3 v.š. Sojos padažas
1 v.š. Balzamiko actas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Žiupsnelis Pjaustyti švieži svogūnų laiškai

Kepta žąsienos filė su brokoliais ir grybais

40 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Žąsienos file odą įpjaukite įstrižais rombais (tik neįpjaukite pačios mėsos). Iš abiejų pusių apibarstykite kajeno pipirais, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tuomet file odele žemyn dėkite į šaltą ir sausą keptuvę.
  2. Kepkite ant stipresnės ugnies apie 7 min., vis nupildami ištirpusius riebalus. Apverskite krūtinėlę ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 12 min. Išimkite ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  3. Svogūnus ir papriką supjaustykite pusžiedžiais, brokolius, čili papriką, česnaką ir grybus - griežinėliais.
  4. Stipriai įkaitintoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, tuomet dėkite svogūną, kai jis vos suminkštės, suberkite papriką, brokolius ir kepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami. Galiausiai sudėkite čili papriką, česnaką ir grybus. Pakepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios. 
  5. Supilkite sojos padažą, balzamiko actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską išmaišykite. Išjunkite ugnį ir suberkite svogūnų laiškus.
  6. Daržoves patiekite su kepta žąsienos krūtinėle. Skanaus!

          Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą