Kepta žąsies kulšelė su mėlynių padažu
ingredientai
450 g. Lapino puota švž. žąsies kulšelė
1 a.š. Džiovintas čiobrelis
Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažui:
70 g. Mėlynės
1 vnt. Svogūnas (mažas)
1 v.š. Pomidorų padažas
1 v.š. Balzamiko actas
1 v.š. Rudasis cukrus
Žiupsnelis Kajeno pipirai
Pagal skonį Druska ir pipirai

Kepta žąsies kulšelė su mėlynių padažu

140 min.
1-2 porcijos
Gaminimas
  1. Žąsies kulšelę iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais čiobreliais, druska, maltais juodaisiais pipirais. Dėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val. Tuomet nuimkite foliją, nustatykite 180 laipsnių kaitrą ir kepkite ~40-50 min., palaistant kas 15 min. išsiskyrusiais riebalais.
  2. Padažui: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir kepkite prikaistuvyje su trupučiu aliejaus apie 5 min. arba tol, kol suminkštės. Tuomet sudėkite mėlynes, pomidorų padažą, balzamiko actą, rudąjį cukrų, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir virkite ~10-15 min. Padažą sublenderiuokite ir virkite, kol jis sutirštės.
  3. Žąsies kulšelę patiekite su bulvių koše ir paruoštu padažu. Skanaus!

Naudingas patarimas: kai virsite bulves, prieš baigiant virti, įdėkite saują šaldytų žirnelių. Tuomet blenderio pagalba pasigaminkite bulvių košę. Taip išgausite gražią žalsvą spalvą.

Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą