Žąsienos „ragu“ su perliniu kuskusu
ingredientai
500 g Lapino puota žąsienos filė
2 morkų
2 saliero stiebų
1 paprikos
3 raudonųjų svogūnų
3 skiltelių česnako
1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų (~300g)
300 g raudono vyno
žiupsnelis Druskos, pipirų, čiobrelio
pagal poreikį Šviežių žalumynų
Miltų
200 g perlinių kuskuso

Žąsienos „ragu“ su perliniu kuskusu

60min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Nuo žąsienos filė nuimame odą. Odą supjaustome ir dedame į keptuvę, kepiname kol paleis riebalus. Žąsienos filė supjaustome juostelėmis, beriame druskos, pipirų.
  2. Kiekvieną juostelę voliojame miltuose ir kepame išlydytuose taukuose. Iškepusią mėsą dedame į puodą, kuriame troškinsime.
  3. Visas daržoves supjaustome, dedame į tuos riebalus, kuriuose kepė žąsiena. Pakepiname. Pakepusias daržoves dedame ant mėsos, dedame čiobrelio šakelę, pilame raudono vyno, dedame smulkintus konservuotus pomidorus, beriame druskos, pipirų. Uždengiame ir troškiname apie 1 valandą.
  4. Kai troškinys bus jau paruoštas, išverdame perlinį kuskusą (kaip nurodo gamintojas ant pakuotės), dedame į lėkštę kuskuso, žąsienos „ragu“, pabarstome šviežių kapotų žalumynų.
  5. Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

Atgal į receptų sąrašą