Žąsies kulšelė su kalėdiniais prieskoniais
ingredientai
550 g žąsies kulšelės
1 valg.š. balzaminio acto
1 valg.š. medaus
½ valg.š. Dižono garstyčių
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų juodųjų pipirų
½ arb.š. malto cinamono
¼ arb.š. malto imbiero
¼ arb.š. malto muskato
¼ arb.š. malto kardamono
125 ml vištienos arba daržovių sultinio

Žąsies kulšelė su kalėdiniais prieskoniais

90 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Žąsies kulšelę nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  • Dideliame inde sumaišykite balzaminį actą, skystą medų, Dižono garstyčias ir visus kitus likusius prieskonius.
  • Žąsies kulšelę gerai ištepkite paruoštu padažu, uždarykite indelį ar kitaip uždenkite, ir palikite marinuotis per naktį šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje.
  • Kitą dieną ištraukite iš šaldytuvo, viską gerai permaišykite ir palikite šiek tiek pailsėti kambario temperatūroje.
  • Įjunkite orkaitę iki 140° C temperatūros.
  • Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite sviestu.
  • Žąsies kulšelę nuvarvinkite ir padėkite taip, kad jos odelė būtų apačioje.
  • Likusio marinato neišpilkite, nes jo prireiks vėliau.
  • Įpilkite sultinio.
  • Kepimo indą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę .
  • Kepkite žemoje temperatūroje 2 valandas.
  • Po 2 valandų, kepimo indą ištraukite iš orkaitės ir nuimkite foliją.
  • Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 180° C.
  • Žąsies kulšelę apverskite ir patepkite marinatu.
  • Grąžinkite atgal ir kepkite toliau dar 30 – 40 minučių.
  • Kas dešimt minučių, kepimo indą ištraukite ir žąsies kulšelę aptepkite marinatu, kol pabaigsite marinatą iki galo.
  • Iškepusią žąsies kulšelę patiekite ant stalo su mėgstamu garnyru ir daržovėmis.
  • Skanaus!

 Už receptą dėkojame Skrajojančiam Olandui

Atgal į receptų sąrašą