- Pradėkim nuo moliūgų piure. Į puodą dedame sviesto (sviestui galima leisti truputį paskrusti, tada gaminama piure įgaus lengvą riešutų skonį), išlydome, dedame supjaustytą moliūgą ir apkepiname. Moliūgui suminkštėjus pilame pieną ir verdame kol užvirs. Beriame druskos, pipirų. Trintuvo pagalba sutriname moliūgų piure.
- Imame keptuvę, į ją dedame antienos filė kepsnius su prieskoniais, prieš tai lengvai įpjovę odelę. Dedame ant ugnies ir kepame kol antienos odelė gražiai apskrunda ir įgauna gintarinę spalvą. Keptuvė turi būti šalta ir be jokio aliejaus. Antiena pati pakankamai „paleis“ riebalų.
- Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių karščio. Apskrudusią antienos filė su keptuve, jeigu tai galima arba perdėję į kepimo skardą šauname į orkaitę dar 10min pakepti.
- Baigiant kepti antienai šalia įdedame pjaustytą raudoną svogūną ir vynuoges.
- Į lėkštę dedame moliūgų piure, perpjautą antienos filė, keptą svogūną ir vynuoges. Papuošiame saliero lapais ir dumplainio uogomis.
- Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė