350 g | Kitchen me Antienos file marinuotos prieskoniuose |
Bešamelio padažui: | |
40 g | sviesto |
40 g | miltų |
500 ml | pieno |
žiupsnelis | druskos |
pagal poreikį | trinto muskato riešuto |
200-300 g | sūrių mišinio: mocarelos, čederio, kietojo sūrio |
2-3 | pomidorų |
keletos | Makaronų lakštų lazanijai |
. Paruoškite Bešamelio padažą: Pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir jį atidėkite 10–15 minučių. Miltus pakepinkite svieste ir plona srovele, nuolat maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį. Kaitinkite, kol užvirs ir virkite apie 5 minutes. Baigiant virti įberkite druskos. 2. Iškepkite antieną vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės. Paruoštą antieną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su bešmelio padažu. 3. Dėliokite sluoksnius: dėkite makaronų lakštus lazanijai, tuomet šiek tiek antienos su padažu ir šiek tiek sūrio. Vėl dėkite lazanijos lakštus ir šiek tiek sūrio. Taip sluoksniuokite ir viską užbaikite lazanijos lakštais, ant viršaus sudėliokite supjaustytus pomidorus ir užberkite daug sūrio. 4. Kepkite apie 50 min -1 val, 170 laipsnių.
Už receptą dėkojame "Gaminame ir mėgaujamės".