Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
JAUTIENOS MENTIES DIDKEPSNIS SU NAMINIU AVOKADŲ MAJONEZU
ingredientai
220 g angus jautienos mentės didekepsnio
pagal skonį mėgstamų prieskonių prie mėsos (pas mane česnako granulės, malta saldžioji paprika, malti juodieji piprai, druska, čili pipirai)
Majonezui:
2 vnt. gerai sunokusių avokadų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių
2 šaukštelių garstyčių su medumi
2 skiltelių česnako
pagal skonį druskos bei maltų juodųjų pipirų

JAUTIENOS MENTIES DIDKEPSNIS SU NAMINIU AVOKADŲ MAJONEZU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
GAMINIMAS
1. Įtriname didkepsnį prieskoniais ir paliekame 15-20min, tada kepame mėsą (jei kepate keptuvėje, tai į keptuvę ipilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite mėsą po 4-5min iš kiekvienos pusės, tada suvyniokite į foliją ir palikite pailsėti apie 15min).
2. Ruošiame majonezą: avokadus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus, tada dideliu šaukštu išskobkite vidų į elektrinio trintuvo indą, ten pat sudėkite česnako skilteles, supilkite citrinų sultis ir garstyčias. Viską elektriniu rankiniu trintuvu gerai sutrinkite iki vientisos kreminės masės. Supilkite alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek patrinkite, tada pagardinkite druska bei pipirais.
SKANAUS
 
Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO.
Atgal į receptų sąrašą