Steiko dubenėliai
ingredientai
220 g sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS
100 g rudųjų ryžių
pusė mango
keleto griežinėlių agurko
avokado
saujos ridikėlių
saujos edamame pupelių
marinuotų wakame dumblių
skrudintų sezamų sėklų
Padažui:
1 v.š. sojos
1 a.š. skrudintų sezamų aliejaus
0,5 a.š. rudojo cukraus
Papildomam padažui:
1 a.š. majonezo
0,5 a.š. aštraus padažo (rinkausi sriracha)
1 a.š. sweet chili padažo

Steiko dubenėliai

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Išvirkite ryžius.
  2. Labai gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite sausai brandintą jautienos didkepsnį BLACK ANGUS. Man patinka vidutinio kepimo mėsa, tad kepiau 6 minutes, kas minutę apversdama. Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos gabalėlio storio, maniškis buvo 2cm. Perkelkite ant pjaustymo lentelės ir palikite “pailsėti” 5min.
  3. Padažui sumaišykite visus ingredientus, jį supilkite ant ryžių.
  4. Sumaišykite papildomo padažo ingredientus (jis nebūtinas, bet labai gardus).
  5. Steiką supjaustykite kubeliais. Galite sumaišyti juos su papildomu padažu, arba šį padažą tiesiog dėkite ant viršaus serviruodami.
  6. Į dubenėlius dėkite ryžius, ant jų – visus likusius ingredientus, užberkite sezamo sėklų.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Ko nors skanaus

Atgal į receptų sąrašą