Virtų bulvių cepelinai su kalakutiena
Virtų bulvių cepelinai su kalakutiena
ingredientai
600 g. |
Lapino Puota švž. smulkinta kalakutiena |
1,5 kg. |
Bulvės |
1 stiklinė |
Krakmolas |
1 vnt. |
Kiaušinis |
1 vnt. |
Morka |
1 vnt. |
Svogūnas |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Virtų bulvių cepelinai su kalakutiena
Gaminimas
- Į puodą sudėkite nuskustas bulves ir jas išvirkite. Kai bulvės išverda, sugrūskite jas grūstuve ir leiskite ataušti.
- Kol bulvės vėsta pasiruoškite mėsą. Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Tuomet įberkite kalakutienos faršo ir pakepinkite kartu. Pasūdykite druska ir pabarstykite šviežiais maltais pipirais. Kai mėsa iškepa patraukite ją nuo kaitros.
- Į atvėsusias bulves įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir suberkite krakmolo. Visą masę išminkykite tol, kol bus vientisa.
- Iš bulvių masės padarykite paplotėlius ir į jų vidurį įdėkite šaukštą mėsos, kraštus užlenkite ir padarykite cepelino formos kukulius. Suformavus cepelinus dėkite ant krakmolu apibarstyto pagrindo, kad nepriliptų.
- Tuomet užvirkite puode pasūdytą vandenį, sudėkite cepelinus ir virkite kol iškyla į paviršių - apie 8-12 minutes.
- Patiekite su grietine arba spirgučių garnyru. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą