Antienos salotos su persimonais, mangais ir mandarinais
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežios antienos file
norimų salotų (labai tinka Romaninės salotos, galima naudoti Iceberg salotas; skanu ir su paprastomis lapinėmis salotomis, tačiau tuomet dėl traškumo dar reikėtų įdėti špinatų ar sultenės)
1 Agurko
1/2 Raudonojo svogūno
1/2 Avokado
1 mandarino
pusės persimono
pusės mango
žiupsnelis Sezamų sėklų
Padažui:
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1-1,5 a.š. medaus (geriausia skysto)
1-2 skilteių česnako (galima ir nedėti, jeigu nemėgstate)
ant šaukštelio galo Imbiero miltelių
1-1,5 v.š. sojos padažo (nesirinkite labai sūraus)

Antienos salotos su persimonais, mangais ir mandarinais

30 min.
2 asmenims
Gaminimas

Padažui visus ingredientus sumaišyti ir palikti pastovėti. Salotas, daržoves ir vaisius susipjaustome ir sudedame į dubenį.
Ruošiame antienos krūtinėlę - nusausiname, dedame į šaltą keptuvę odele į apačia (padruskuoju ir įpjaunu odelę) ir kepu 5-6 minutes ant vidutinės ugnies, tuomet apverčiu ir kepu 3-4 minutes (riebalus, kurie išteka kepant ant odelės, išsemiu iš keptuvės, palieku vos vos). Uždengiu dangtį ir kepu ant vidutinės ugnies dar ~5 min. Iškepusiai leidžiu “pailsėti” 10 min., kad liktų sultinga. Supjaustau maždaug 1 - 1,5 cm storio gabalėliais.

Už receptą dėkojame Spalvotai lėkštei.

Atgal į receptų sąrašą