Ančiukų kulšelės su raugintais kopūstais
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos kulšelės
1 kg Rauginti kopūstai
1 vnt. Morka
1 vnt. Svogūnas
3-4 v.š Pomidorų pasta
3 vnt. Česnakas
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Pipirai

Ančiukų kulšelės su raugintais kopūstais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Paruošiame ančiukų kulšeles marinavimui: nuplauname, jei yra kokių plunksnų liekanų ištraukiame, išdžioviname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Ančiukų kulšeles itriname druska, pipirais, išspaustu česnaku, rozmarinu, apšlakstome šiek tiek aliejumi, kad išsiskleistų visi prieskoniai, dar kartą viską gerai įtriname ir paliekame šaldytuve marinuotis. Patartina marinuoti per naktį, jei yra galimybė pamaišant kelis kartus. Jei tiek laiko neturite – marinuokite 2 valandas.
  3. Ištraukus ančiukų kulšeles iš šaldytuvo, nuo jų nuimame didelius marinado likučius, nes gaminimo procese jie gali sudegti ir suteiks patiekalui nemalonų kartumą.
  4. Pradedame kepti. Dedame ančiukų kulšeles ant neįkaitusios keptuvės, be aliejaus, odele ant keptuvės. Kepame ant vidutinės ugnies, tam, kad ančiukų kulšelių riebalai palaipsniui triptu, tai suteiks kulšelių odelei auksinės spalvos bei traškumą. Kepame iš abiejų pusių iki auksinės spalvos odelės ir nuimame nuo viryklės.
  5. Tuo tarpu tarkuojame morką, smulkiai pjaustome svogūną ir  viska dedame kepti. Vietoje aliejaus galima naudoti po ančiukų kulšelių kepimo likusius riebalus.
  6. Į pakepusias morkas ir svogūnus dedame raugintus kopūstus, viską gerai išmaišome, pagal skonį pagardiname prieskoniais, įdėdame pomidorų pastos ir dar šiek tiek apkepame.
  7. Gautą raugintų kopūstų masę dedame į skardą, ant viršaus dedame ančiukų kulšeles, vėl panaudojame šiek tiek po kepimo likusius riebalus, uždengiame foliją ir pašauname į orkaitę  180 °C, 40 min.
  8. Likus 10 min iki pabaigos, folija nuimame, kad viskas dar šiek tiek apskrustų.

Už receptą dėkojame greitireceptai.lt 

Atgal į receptų sąrašą