ANTIENA MARINUOTA BRENDYJE IR ŠALTAI RŪKYTA AŽUOLO DROŽLIŲ DŪMUOSE
ingredientai
340 g ančiukų krūtinėlės (aš naudojau iš Lapino puota )
1 didesnio svogūno
2 skiltelių česnako
3 šaukštų brendžio
2-3 lauro lapų
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
1-2 šaukštų smulkintų džiovintų žalumynų (pas mane krapai, bazilikas, rozmarinas, raudonėlis)

ANTIENA MARINUOTA BRENDYJE IR ŠALTAI RŪKYTA AŽUOLO DROŽLIŲ DŪMUOSE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Gaminame marinatą: svogūną supjaustome pusžiedais, česnaką išspaudžiame, pilame brendį, beriame lauro lapus ir smulkintus žalumynus. Viską permaišome.
2. Antienos krūtinėlę nusausiname, įpjauname įstrižai odelę ir įtriname druska bei maltais juodaisiais pipirais. Dedame į dubenį su marinatu (reikia, kad mėsa būtų marinate iš apačios ir iš viršaus). Uždengiame dubenį maistine plėvele ir marinuojame šaldytuve ne mažiau nei 1val.
3. Mėsą kepame ant vidutinės kaitros įkaitintoje grill keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4min. Marinatą kepiname vienu metu toje pačioje keptuvėje sudėtą šalia.
4. Iškeptą mėsą įvyniojame į foliją ir paliekame "pailsėti" 15min. Tada supjaustome griežinėliais.
5. Paimame rankinę mažą rukyklą su ažuolo statinių drožlėmis ir didelį dubenį (kad galėtume padaryti kupolą, po kuriuo rūkysime mėsą). Uždegame drožles ir rukyklos žarnelę kišame po dangčiu/puodu. Rūkome kol nesudegs drožlės (iki 10-15min).
6. Gražiai patiekiame su mėgstamu garnyru ir mėgaujamės skoniu ????
SKANAUS
 
Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 
Atgal į receptų sąrašą