Antiena, troškinta aluje
ingredientai
2,5 kg antienos filė su oda
1 galvutė česnako
Sultinio paruošimui:
500 ml alaus
100 ml vandens
2 v.š. druskos
1 v.š natūralaus medaus
1 v.š. rudojo cukraus
1/2 v.š maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis aitriosios paprikos
žiupsnelis aitriosios paprikos
žiupsnelis saldžiosios paprikos
1 v.š. prieskoninių žolelių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2-4 lauro lapelių

Antiena, troškinta aluje

120 min.
10 asmenims
Gaminimas
  1. Antienos filė (galite naudoti ir kulšeles) nusausinkite virtuviniu popieriumi ir įpjaukite odelę iki raumeninio sluoksnio. 
  2. Įkaitinkite keptuvę. 
  3. Anties krūtinėlių file žemyn odele dėkite į keptuvę ir kepkite apie 4-5 min. tol, kol odelė gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir vėl kepkite apie 4-5 min. Kol kepate mėsą, paskrudinkite česnaką - perpjovus pusiau česnako galvutę dėkite į keptuvę, prie kepamos mėsos.  Iškeptą mėsą, taip pat česnaką, dėkite į indą, kuriame troškinsite antieną.  
  4. Pasiruoškite iš troškinimui sultinį: sudėkite į prikaistuvį visus išvardintus ingredientus, skirtus sultinio paruošimui,  ir ant viryklės kaitinkinte nuolat maišant iki užvirimo. 
  5. Paruoštu sultiniu užpilkite apkeptą antieną, uždenkite dangčiu ir pašaukite į 200 C įkaitintą orkaitę 60 min., po to sumažinkite kaitrą iki 100 C ir palikite troškintis dar 20 min.
  6. Patiekite su mėgiamu garnyru ir mėgaukitės skoniais!
 
Gardūs linkėjimai nuo Rūtos iš "Lapino puota" virtuvės.
„Lapino puota“ – gudriems gurmanams!
 

 

Atgal į receptų sąrašą