ANTIENOS KRŪTINĖLĖS FILĖ SU KEPTAIS OBUOLIAIS
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
žiupsnelis česnakinės druskos
žiuosnelis pipirų
pagal poreikį Garnyrui:
pagal poreikį bulvių
pagal poreikį obuolių
pagal poreikį žirnių ūglių
pagal poreikį šilauogių

ANTIENOS KRŪTINĖLĖS FILĖ SU KEPTAIS OBUOLIAIS

45 min.
2 porcijoms
Gaminimas
Gaminame (pirmiausia reikėtų išsikepti obuolius)
 
OBUOLIAI 
 
Obuolius nuplauname, sudedame į stiklinį kepimo indą, išpjauname viršūnėles ir įdedam truputį medaus. Kepame orkaitėje 180°C apie 45 minutes.
 
ANTIENA
 
Antienos krūtinėlės filė nusausiname ir aštriu peiliu įpjauname odelę nedideliais rombais (būtų gerai neįpjauti mėsos).
Pabarstome antieną česnakine druska bei pipirais ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms.
 
Antienos krūtinėlės filė dedame į neįkaitintą keptuvę odele žemyn ir tuomet tik užkaičiame. Kepame vidutinio karštumo temperatūroje nejudinant 10 min, tuomet apverčiame ir dar kepame maždaug 4 min, tada dedame į įkaitintą orkaitę (180°C). Kepame dar 12 minučių. Baigus kepti, labai svarbu leisti antienai pailsėti - uždengiame ir paliekame 5 minutėms.
 
BULVĖS
 
Bulves gerai nuplauname (nušveičiame), pjaustome ketvirčiais ir metam į šaltą vandenį. Puodui užvirus paverdame max porą minučių. Tada bulves nusunkiam.
Keptuvėje įkaitiname nuo antienos likusius riebalus, supilam bulves, beriame mėgstamus prieskonius, maišome, kepame apie 15-20 min (priklausomai nuo gabalėlių dydžio).
 
Kadangi turėjau žirnių ūglių ir šilauogių, jie čia patiekimui labai tiko.
 
 
Už receptą dėkojame Mamos restoranui. 
Atgal į receptų sąrašą