ANTIENOS SRIUBA (IŠ ILGAI VIRTO SULTINIO) SU GRIKIAIS IR DARŽOVĖMIS
ingredientai
sultiniui paruošti (3 litrams):
3 l vandens;
750 g "Lapino puotos" antienos rinkinio sriubai;
1 nenulupto svogūno
6 didelės nuplautos morkos
saujelės stambių krapų kotelių (turėjau užšaldytų);
2 lauro lapelių
6 grūdelių juodųjų pipirų
Ruošiame sriubą.
1 l paruošto antienos sultinio
60 g grikių;
0,5 raudonosios paprikos
1 pomidoro;
saujelės pjaustyti poro;
saujelės šviežių špinatų
žiupsnelio grūstų čili pipirų (jei mėgstate aštrumą);
Žiupsnelio druskos

ANTIENOS SRIUBA (IŠ ILGAI VIRTO SULTINIO) SU GRIKIAIS IR DARŽOVĖMIS

60min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į didelį puodą sudėkite visus išvardintus produktus. Užvirkite ir tuomet sumažinkite ugnį, kad labai silpnai burbuliuotų. Nuolat nugraibykite susidariusias putas ir virkite 5-6 val.
  2. Galiausiai viską perkoškite per sietelį. Daržoves išmeskite, o nuo antienos kaulų nuimkite mėsytę ir atidėkite į šalį.
  3. Sultinį kelis kartus perkoškite per labai smulkų kiaurasamtį. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Imkite arba užspaudžiamus šaldymo maišelius, arba šaldymui skirtus indelius. Padalinkite sultinį į 3 dalis (po 1 litrą) ir lygiomis dalimis sudėkite antienos mėsytę.   
  5. Dėkite į šaldiklį ir užšaldykite.

 

Kai atsiras noras virti sriubą, sultinį galite atitirpinti kambario temperatūroje arba dėti į puodą ir ant silpnos ugnies leisti atitirpti.

Ruošiame sriubą: 

  1. Į puodą supilkite sultinį su antienos mėsa.
  2. Užvirus, suberkite grikius ir virkite tol, kol jie bus beveik išvirę.
  3. Tada suberkite porą, smulkiais kubeliais pjaustytą papriką, pomidorą, čili pipirą, pagardinkite druska ir pabaikite virti.
  4. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, išmaišykite ir iš karto patiekite.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

 

Atgal į receptų sąrašą