Įdaryta antis su vaisiais ir vynu
ingredientai
1 Lapino puota antis
200 ml raudono vyno
Dvi saujos vaisių, pvz. apelsinai, kriaušės, džiovintos slyvos, dž. abrikosai.⠀
100 g nevirtų ryžių⠀
žiupsnelis druskos
šlakelis alyvuogių aliejaus
Salotoms:
3 didelės morkos
sauja lukštentų saulėgrąžų
kelios skiltelės česnako
šaukštas majonezo

Įdaryta antis su vaisiais ir vynu

120 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Paukštienos prieskonius, žiupsnį druskos ir kelis šaukštus aliejaus. Gauta tyrele gerai įtrinti anties odą ir palikti marinuotis per naktį.
  2. Vyną pakaitinkite puode, bet neužvirkite. Sudėkite į vyną supjaustytus vaisius. Palikite 15 minučių, kad vyno aromatas įsigertų į vaisius ir jie truputį išbrinktų.
  3. Tada sudėkite nevirtus ryžius ir išmaišykite.
  4. Gautą įdarą supilkite į anties vidų, prikimškite ją. Su mediniais krapštukais ar siūlu užsiūkite antį.
  5. Kepkite 180° karščio orkaitėje apie 1.5-2 valandas vis palaistant išsiskyrusiomis sultimis ir riebalais. Iš pradžių apie valandą rekomenduočiau kepti uždengus folija ar dangčiu, o vėliau atidenkite, kad paskrustų odelė.
  6. Morkas sutarkuokite, suberkite keptuvėje paskrudintas saulėgrąžų sėklas, įspauskite česnako skilteles, įdėkite majonezą ir išmaišykite. ⠀

Už receptą dėkojame Raudonai vrtuvei. 

Atgal į receptų sąrašą