Kaledinė antytė
ingredientai
1 vnt. Lapino puota šviežias ančiukas
žiupsnelis Druska, pipirai, česnakų granulės
Citrina
3 skiltelės česnako
šakelė Rozmarino
1 Svogūnas

Kaledinė antytė

90 min.
2-4 asmenims
Gaminimas

Antį nusausinti popieriniais rankšluoščiais. Visą antį subadyti dantų krapštuku, kad riebalai galėtų išbėgti. Krūtinėlę peiliu suraižyti įstrižai, tik neįpjauti pačios mėsos. Ištrinti visą odą prieskoniais. 

 

Citriną supjaustyti ketvirčiais, svogūną per pusę, česnako skilteles sutraiškyti (lupti nebūtina). Viską sudėti į anties ertmę. Ten pat įdėti ir rozmarino šakelę. Pasturgalį užlenkti taip, kad paslėptų angą, galima papildomai susmeigti dantų krapštukais. 

Orkaitę įkaitinti iki 180C laipsnių, įdėti skardą orkaitės apačioje. Antį perkelti ant grotelių ir kepti įkaitintoje orkaiteję apie 90min. Pusei laiko praėjus antį apversti, kad tolygiai apskrustų.  Patiekti su mėgstamais garnyrais. 

 

Už receptą dėkojame Žiupsnis meilės ir pipirų.

 

Atgal į receptų sąrašą