Kepta antis įdaryta džiovintais abrikosais
ingredientai
1 vnt. Lapino puotos šviežio ančiuko
200 g džiovintų abrikosų
1 vnt. apelsino sulčių
2 v.š. sojų padažo
žiupsnelis baltų pipirų
3 skiltelė česnako
žiupsnelis prieskoninių žolelių mišinio, druskos

Kepta antis įdaryta džiovintais abrikosais

120 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

Nuplautą antį gerai nusausinkite ( uodegėlę nupjoviau ).

Prieskonius sumaišykite ( išskyrus dž. abrikosus ), jais įtriniau antį ir jos vidų.

Į anties vidų sudėkite virintu vandeniu nuplikintus džiovintus abrikosus ( kad abrikosai neišbirėtų, antį sutvirkinkite mediniais smeigtukais ).

Į kepimo indą supylkite 100 ml.vandens, padėkite antį ir uždengite folija.

Kepimo indą su antimi įdėkite į orkaitę ir kepkite  220 laipsnių temperatūroje 30 min.

Po to nuiimkite foliją ( tik sparnelius palikite pridengti folija ) ir dar kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Dar po valandos, šalia anties sudėkite bulves. Pagardinkite druska. Nuiimkite foliją nuo sparnelių ir dar kepkite apie valandą ( antį kaskart apipildami skysčiu ).

Štai ir viskas.

Antis su bulvėmis iškepta ( beje visiems labai patiko )

Už receptą dėkojame Gamink su Audrone.

 

Atgal į receptų sąrašą