- Kalendrą smulkiai sukapokite. LAPINO PUOTA šviežiai antienos filė su oda nuimkite odelę, supjaustykite vienodomis stambesnėmis dalimis, sumaukite ant iešmelio, pabarstykite druska, pipirais ir gerai įtrinkite. Pabarstykite smulkinta kalendra ir leiskite marinuotis 15–20 min.
- Sausoje ir karštoje keptuvėje sumaišykite česnako granules, maltą kalendrą, paprikos ir imbiero miltelius. Nuolat maišydami kepinkite prieskonius 1–2 min., kol prieskoniai paskleis malonų aromatą.
- Į karštą keptuvę su prieskoniais pilkite maždaug 1 šaukštelį sezamų aliejaus, ryžių actą, dėkite medų, pilkite KIKKOMAN TERIYAKI terijakio padažą marinavimui, FELIX barbekiu padažą su medumi, viską išmaišykite ir užvirę virkite apie 1–2 min.
- Naudodamiesi daržovių skustuku agurkus išpjaukite plonomis juostelėmis, česnaką smulkiai sukapokite, salotoms skirtą kalendrą suplėšykite rankomis. Pjaustytus agurkus, česnaką ir kalendrą sudėkite į dubenį, pilkite KIKKOMAN sojų padažo, ryžių acto, sezamų aliejaus, berkite sezamų sėklas ir rankomis viską gerai išmaišykite.
- Antienos iešmelius kepkite įkaitintoje keptuvėje su sezamų aliejumi iš abiejų pusių po 2–3 min., priklausomai, kokio kepimo antienos norite. Apkeptą antieną glazūruokite pagamintu padažu, pabarstykite sezamų sėklomis ir apkepkite kiekvieną pusę maždaug po 3 sekundes.
- Agurkų salotas sudėkite į dubenį, ant salotų dėkite keptus antienos iešmelius ir patiekite.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai