ORKAITĖJE KEPTA ANTIS SU BULVYTĖMIS
ingredientai
1,8 kg "Lapino puotos" šviežios anties
1 v.š. druskos
1 v.š. maltų juodųjų pipirų
1 v.š. maltų džiovintų česnakų
1v.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos
1 v.š. maltos raudonosios paprikos
1 v.š. aliejaus
1 nedidelio obuoliuko
pagal poreikį šviežių žolelių: šalavijo, rozmarino, čiobrelio
900 g mažų bulvyčių
šakelės šviežio rozmarino
pagal poreikį bruknių uogienės

ORKAITĖJE KEPTA ANTIS SU BULVYTĖMIS

90 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Antį gerai išplaukite vandeniu ir nusausinkite. 
  2. Dubenėlyje sumaišykite druską, maltus juoduosius pipirus, česnaką, raudonąją rūkytą ir maltą papriką ir aliejų. 
  3. Antį tiek iš vidaus, tiek iš išorės ištrinkite paruoštu mišiniu.
  4. Į anties vidų dėkite į 4 dalis padalintą obuolį ir šviežias žoleles.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, antį dėkite antį grotelių, po grotelėmis padėkite gilią skardą ir kepkite 40 min. Tuomet kaitrą sumažinkite 170 laipsnių ir kepkite 1,5 val., kas pusvalandį aplaistydami susidariusiomis sultimis. 
  6. Bulvytes išvirkite pasūdytame vandenyje 15 min,. arba tol, kol išvirs. Tuomet apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Galiausiai pagardinkite druska ir sudėkite nuo rozmarino šakelės nuskintus lapelius. 
  7. Patiekite keptą antieną su bulvytėmis ir bruknių uogiene.

Skanaus ;)

 

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą