RAUDONIEJI BARŠČIAI SU ANTIENA IR GRYBAIS
ingredientai
500 g virtų burokėlių
2 vnt. antienos kulšelių (naudojau iš Lapino puota )
1 vnt. svogūno
3-4 bulvių
250 g mėgstamų grybų
1 didesnės morkos
3-4 šaukštų pomidorų pastos
2-3 šaukštų krienų
2-3 šaukštų citrinų sulčių
3 lauro lapų
3-4 skiltelių česnako
ryšulėlio šviežių petražolių
grietinės pateikimui
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus kepimui

RAUDONIEJI BARŠČIAI SU ANTIENA IR GRYBAIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Įtriname kulšeles druska, pipirais, česnakais. Dedame kulšeles į puodą, beriame lauro lapus ir verdame mėsą kol išvirs. Tada išimame, atvėsiname ir suplėšome. Suplėšytą antieną grąžiname į sultinį kuriame virė.
2. Morkas sutarkuojame rupia tarka, svogūną supjaustome kubeliais, grybus (prieš tai gerai išvirtus) supjaustome nelabai smulkiai, jei grybukai nedideli, tai galime išvis nepjaustyti. Visumą apkepiname nedideliame aliejaus kiekyje, pagardiname druska ir pipirais.
3. Burokėlius sutarkuojame, česnaką susmilkiname, supilame citrinų sultis ir visumą permaišome, tada šiek tiek apkepiname.
4. Iškeptas daržoves sudedame į puodą su sultiniu ir mėsa. Bulves nuskutame ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais, beriame į sriubą. Dedame krienus ir pomidorų pastą. Sriubą užverdame, sumažiname ugnį ir verdame kol išvirs bulvės. Gale dar pagardiname druska bei pipirais.
5. Patiekiame su grietine ir šviežiomis petražolėmis. Labai gražu ir skanu patiekti duonos kepale, bet nebūtina.
SKANAUS
 
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą