Rudeniška daržovių sriuba su antiena
ingredientai
4 valg.š. alyvuogių aliejaus
340 g ančių kulšelių mėsos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 arb.š. kario miltelių
½ arb.š. druskos
½ arb.š. maltų pipirų
1 bulvės
1-2 morkų
1 vidutinės cukinijos
1 paprikos
750 g sultinio
250 g vandens
100-150 g pomidorų
100 g žirnelių
krapų

Rudeniška daržovių sriuba su antiena

90 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Į vidutinio dydžio puodą supilame aliejų ir palaukiame, kol įkais.
  • Suberiame smulkintą svogūną, česnako skilteles ir pakepiname pora minučių.
  • Suberiame kario miltelius ir dar šiek tiek pakepiname.
  • Sudedame pjaustytus antienos gabaliukus, suberiame druską, pipirus, išmaišome ir viską kepame kelias minutes arba, kol antiena apkeps.
  • Į tą patį puodą sudedame pjaustytas morkas, papriką, cukiniją ir bulves.
  • Viską dar šiek tiek pakepiname ant vidutinės ugnies.
  • Supilame sultinį ir vandenį ir palaukiame, kol užvirs.
  • Sudedame pjaustytus pomidorus, žirnelius, uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių.
  • Galiausiai išjungiame ugnį, suberiame smulkintus krapus ir dar šiek tiek paliekame sriubą pailsėti.
  • Pagardiname druska ir pipirais, jei trūksta.
  • Patiekiame ir valgome sriubą, kol karšta.
  • Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui. 

Atgal į receptų sąrašą