ŠILDANTI IR SOTI SRIUBA SU ANTIENA IR DARŽOVĖMIS
ingredientai
500 g g "Lapino puotos" šviežios antienos krūtinėlių
200 g ryžių (galite keisti makaronais)
gabalėlio šviežio poro
1 nedidelės raudonosios paprikos
2 nedidelių morkyčių
100 g konservuotų kukurūzų
žiupsnelis sezamo sėklų
sultiniui:
1 l vandens
45 ml sojos padažo
2 česnako skiltelių
1 skiltelės citrinos
žiupsnelio džiovintų čili paprikų
žiupsnelio cukraus

ŠILDANTI IR SOTI SRIUBA SU ANTIENA IR DARŽOVĖMIS

45 min.
2-3 asmenims
Gaminimas
  1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį ir atidėkite į šoną.
  2. Porą supjaustykite pusžiediais, papriką ir morkas - plonais šiaudeliais.
  3. Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir išilgai.
  4. Krūtinėles žemyn odele dėkite į šaltą keptuvę ir ant lėtos ugnies kepkite tol, kol gražiai apskrus (susidariusius riebalus nupilkite ir panaudokite bulvių kepimui). Tuomet apverskite krūtinėles ir dar pakepkite keletą minučių. Suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  5. Sultiniui: į puodą supilkite vandenį, sojos padažą, dėkite česnaką, citriną, čili paprikas, cukrų. Išmaišykite ir virkite 10 min. Tuomet sultinį nukoškite per sietelį, vėl supilkite į puodą, suberkite porą ir pavirkite apie 1-2 min.
  6. Į dubenėlį dėkite ryžius, papriką, morkas, kukurūzus, griežinėliais pjaustytą antieną ant viršaus užpilkite sultinio su poru, užbarstykite sezamo sėklų ir patiekite.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą