350 g | Lapino puotos antienos file |
žiupsnelis | Druskos |
žiupsnelis | Pipirų |
kelių skiltelių | česnako |
Salotoms: | |
2 nedidelių | orkaitėje keptų ar virtų, burokėlių |
1 | obuolio |
1 | apelsino |
200 g | fetos sūrio |
saujelės | kepintų saulėgrąžų |
Padažui: | |
1 v. š. | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | citrinos sulčių |
žiupsnelio | pipirų |
žiupsnelio | druskos |
1.Salotoms skirtus ingredientus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant jų berkite saulėgrąžas. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir apšlakstykite salotas prieš patiekiant.
2.Dabar imkimės svarbiausios dalies – antienos kepimo. Ją, kelios valandos iki kepimo, išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje.
3.Kol vyksta pasiruošimas, užkurkite ir įkaitinkite grilių. Maniškis – kamado tipo, tad tai užtrunka visai neilgai. Laikas kepti.
4.Mėsą nuplaukite, odelę keliose vietose įpjaukite. Pirmiausia dėti ant grotelių (kepsninė turėtų būti įkaitinti iki 250 laipsnių karščio) iš odelės pusės ir kepkite apie 5 min., pradėjus bėgti riebaliukui, atsiranda ugnis (jos neišsigąskite), keiskite pusę ir dar kelias minutes pakepkite. Tuomet antieną dėkite į ketaus keptuvėles ar molinį kepimo indą, pabarstykite smulkinto česnako gabaliukais, ind1 uždenkite folija ir dar pakepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių karštyje. Iškeptą antieną dėkite į lėkštę, pabarstykite druska ir pipirais bei gabalėliu sviesto.
5.Mėsytei leiskite keletą minučių „pailsėti“ – tai labai svarbu. Filė pjaustykite gabaliukais ir patiekite ant salotų. Skanaus!
Lauko griliaus virtuvę pamėgusios,
Lieknos Bitės