Sultingai paruošta paukštienos filė su apelsinais kubietiškai
ingredientai
2 svogūnų
6 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio aliejaus
1 saujos vyšninių pomidorų
4 skiltelių česnako
1 apelsino sulčių
2 citrinų sulčių
5 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo Aštrus su 5 rūšių pipirais
3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
Žiupsnelio raudonėlių
žiupsnelio kumino
Žiupsnelio maltos kalendros
1 ananaso
1 apelsino
2 vnt. LAPINO PUOTA šviežių ančiukų filė su oda
1 saujos petražolių
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų

Sultingai paruošta paukštienos filė su apelsinais kubietiškai

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Svogūnus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, į įkaitintą keptuvę supilkite OBELIŲ sviesto skonio aliejų, sudėkite svogūnus, vyšninius pomidorus ir 2 skilteles stambiai pjaustyto česnako. Apkepkite apie 2–4 min. ir sudėkite į kepimo skardą aukštais krašteliais.
  2. Apelsinų ir citrinų sultis sumaišykite su SUSLAVIČIAUS pomidorų padažu „Aštrus su 5 rūšių pipirais“ ir DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemu, supilkite į kepimo skardą.
  3. Padažą ir daržoves pagardinkite raudonėliais, kuminu, malta kalendra, sudėkite stambiai pjaustytus ananasus, griežinėliais pjaustytus apelsinus ir kepkite orkaitėje apie 10–15 min.
  4. LAPINO PUOTA šviežių ančiukų filė su oda įpjaukite odelę ir kepkite odele žemyn, kepkite, kol odelė apskrus apie 2–4 min., pagardinkite druska ir pipirais. Apkepintą antieną sudėkite į skardą ant vaisių ir dar kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 10 min.
  5. Petražoles, likusį česnaką, ½ citrinos sulčių, 2 šaukštus aliejaus, druską ir pipirus, lengvai sutrinkite arba sumaišykite su pjaustytomis petražolėmis.
  6. Iškepus antieną ir vaisius apipilkite žolelių padažu ir patiekite su pupelėmis arba ryžiais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą