Tarta su antiena, kriaušėmis, pelėsiniu sūriu ir žaliaisiais žirneliais
ingredientai
Tešlai:
230 g spelta miltų
60 g graikinių riešutų
180 g sviesto
1 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
2 – 3 valg.š. ledinio vandens
Įdarui:
5 kiaušiniai
340 g Lapino puotos ančių kulšelių mėsos
200 g fermentinio sūrio
50 -100 g pelėsinio sūrio
135 ml pieno
125 ml avižų pieno
2 kriaušių
1 svogūno
½ arb.š. česnako granulių
1 valg.š. sviesto
1arb.š. druskos
½ arb.š maltų pipirų
½ arb.š. malto muskato
ryšelis krapų

Tarta su antiena, kriaušėmis, pelėsiniu sūriu ir žaliaisiais žirneliais

90 min.
4 asmenims
Gaminimas

Paruoškite tartos tešlą:

  • Graikinius riešutus smulkiai susmulkinkite arba sumalkite iki miltų konsistencijos.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, maltus graikinius riešutus, cukrų ir druską.
  • Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausite smulkius trupinius ir neliks sausų miltų.
  • Supilkite 2 valg.š. ledinio vandens ir viską išmaišykite rankomis arba šakute.
  • Tešla turi sukibti.
  • Jei tešla pernelyg biri, supilkite likusį šaukštą ledinio vandens.
  • Perkelkite tešlą ant švaraus ir miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Išminkykite vientisą ir glotnią tešlą.
  • 26 cm tartos formą patepkite riebalais arba iškirpkite lygų apskritimą iš kepimo popieriaus ir įtieskite į kepimo formą.
  • Paruoštą tešlą iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą taip, kad ji uždengtų indo dugną ir sieneles.
  • Paspauskite delnais, jei to reikia.
  • Tešlą subadykite šakute.
  • Kepimo indą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 – 60 minučių.
  • Po 30 – 60 minučių kepimo indą ištraukite iš šaldytuvo.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir tešlą kepkite apie 15 - 20 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  • Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.

 Pasiruoškite tartos įdarą:

  • Keptuvėje įkaitinkite sviestą.
  • Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite ant nedidelės ugnies.
  • Kartais pamaišykite, kol svogūnas suminkštės.
  • Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą ančių šlaunelių mėsą ir kepkite kelias minutes kartais pamaišydami.
  • Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Dideliame dubenyje arba kokteilinėje, kiaušinius išplakite su abiejų rūšių pienu, maltais juodaisiais pipirais bei muskatu, druska, česnako granulėmis ir krapais.
  • Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišykite.
  • Apkeptus ir šiek atvėsusius mėsos gabalėlius sudėkite ant apkepusios tartos pagrindo.
  • Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kiekvieną puselę į 3 – 4 dalis.
  • Kriaušių griežinėlius išdėliokite ant mėsos.
  • Supilkite visą paruoštą masę ant mėsos ir kriaušių.
  • Apibarstykite žaliaisiais žirneliais ir smulkintu pelėsiniu sūriu.
  • Jei norite, dar galite apibarstyti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.
  • Paruoštą tartą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 – 50 minučių, kol tartos įdaras sutvirtės.
  • Išėmę iš orkaitės, leiskite tartai pastovėti kepimo formoje apie 10 – 15 minučių.
  • Tuomet supjaustykite, patiekite į lėkštes ir valgykite su mėgstamomis daržovėmis arba vieną.

Už receptą dėkojame Skrajojantis Olandas.

Atgal į receptų sąrašą