Tiršta grybų sriuba su orkaitėje keptais kopūstais
ingredientai
½ vidutinio dydžio baltojo kopūsto
Kelių savojinio kopūsto lapų (nebūtina)
1 didelės morkos
1 svogūno
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
kepimui Sviesto
2 didelių saujų mėgstamų grybų (voveraičių, baravykų, rudmėsių, pievagrybių)
1 skiltelės sutrinto česnako
Geros saujos džiovintų baravykų
žiupsnelis juodųjų pipirų
40 g smulkintų svogūnų laiškų
Laiškinio česnako arba petražolių (patiekti)
SULTINIUI:
1 pakuotė LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kulšelių
šlakelio aliejaus (kepti)
žiupsnelis kalendrų sėklų
Žiupsnelio kmynų
kelių žirnelių juodųjų ir kvapiųjų pipirų
Žiupsnelio prieskoninių žolelių mišinio
2 lauro lapų
1 svogūno
žiupsnelio druskos arba 1 ekologiško sultinio kubelio

Tiršta grybų sriuba su orkaitėje keptais kopūstais

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų kulšeles pakepkite aliejuje ir sudėkite į puodą. Suberkite prieskonius ir stambiai supjaustytą svogūną.
  2. Kopūstus supjaustykite peiliu. Morką sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Daržoves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, permaišykite ir kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 20 min., kol kopūstai išsitroškins. Sudėkite į paruoštą sultinį ir viską pavirkite 10–15 min. Galiausiai sudėkite džiovintus baravykus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite stambiai pjaustytus grybus. Greitai apkepinkite ant kaitrios ugnies. Kai baigs kepti, sudėkite česnaką ir suberkite svogūnų laiškus. Dar šiek tiek pakepkite.
  4. Iškepusius grybus sudėkite į sultinį ir pavirkite dar iki 15 min. Patiekite apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą