Troškintos ančiukų kulšelės
Troškintos ančiukų kulšelės
ingredientai
4 vnt. |
Lapino puota antienos kulšelių |
žiupsnelis |
druskos |
žiupsnelis |
juodųjų pipirų |
1 |
svogūnas |
3 |
morkų |
2 |
saliero stiebų |
4 skiltelės |
česnako |
4 |
lauro lapelių |
1 a.š. |
raudonėlio |
2 |
cinamono lazdelės |
1 |
žvaigdždinis anyžius |
800 g |
pomidorų savose sultyse |
200 g |
vištienos sultinio |
40 g |
konservuotų jelapenų |
40 g |
kaparių |
80 g |
žaliųjų alyvuogių |
Troškintos ančiukų kulšelės
Gaminimas
- Antienos kulšeles apiberiame druska, pipirais, ir paliekame pastovėti 15 minučių kambario temperatūroje.
- Orkaitei atspariame inde arba keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedame antienos kulšeles. Vidutinio stiprumo temperatūroje kepame iš abiejų pusių apie 15 minučių arba tol, kol kulšelės lengvai apskrus. Mėsą perkeliame į lėkštę, iš keptuvės išpilame antienos riebalus.
- Keptuvėje apkepiname svogūno griežinėlius. Sudedame pjaustytas morkas, česnaką, salierą. Įberiame druskos, paprikos prieskonių, šiek tiek čili, išmaišome ir kepiname apie 10 minučių.
- Supilame pomidorus ir sultinį, suberiame lauro lapus, raudonėlį, cinamono lazdeles, anyžių, jelapenus, kaparius, alyvuoges. Užvirus, sudedame antienos kulšeles, uždengiame dangčiu ir dedame į 180 °C orkaitę troškintis 1.5 valandoms.
Atgal į receptų sąrašą