Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
"Žalgirio" kepsnys su špinatų padažu
ingredientai
400 g. Lapino puota švž. triušienos užpakaliniai kumpeliai
Pagal poreikį Džiuvesėliai
Pagal poreikį Fermentinis sūris
1 vnt. Kiaušinis
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
Pagal skonį Smulkintas česnakas
Pagal skonį Prieskoninės žolelės
100 g. Švž. Špinatai
40 g. Sviestas
40 ml. Sultinys

"Žalgirio" kepsnys su špinatų padažu

40-60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Šviežius triušienos užpakalinius kumpelius nukaulinkite atskiriant mėsą nuo kaulų.
  2. Uždenkite nukaulintą mėsą maistine plėvele ir lengvai pamuškite mėsos plaktuku.
  3. Išprieskoniuokite mėsą ir 2 val. įdėkite į šaldytuvą.
  4. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais, kiaušinį išplakite.
  5. Kepsnelius kelis kartus pavoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėlių bei sūrio mišinyje.
  6. Dėkite į keptuvę su įkaitintais riebalais ir kepkite kol įgaus auksinę spalvą.
  7. Padažo paruošimas: špinatų lapelius nuskabykite nuo kotelių, nuplaukite ir šiltu vandeniu nuplikykite. Kruopščiai nuvarvinkite ir trinkite trintuvu, kol pasidarys žalia košelė. Nedidelėmis porcijomis dėkite atšildytą sviestą ir negreitai sukant sutrinkite į vienalytę tyrę. 15 min. vėsinkite Pasiruoškite mėgstamą sultinį ir į jį, verdant, įmaišykite paruoštą špinatinį sviestą ir šluotele suplakite vienalytį padažą. Maišant pavirkite 5 min. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą