Ant grotelių kepti kepsneliai su naminiu BBQ padažu
ingredientai
1 kg. Lapino puota švž. triušienos juosmeninės dalies filė
200 ml. Graikiškas jogurtas
1/2 vnt. Citrina
Pagal skonį Druska ir pipirai
2 a.š. Garstyčios
Salotoms:
1 vnt. Avokadas
Sauja Vyšniniai pomidorai
5 vnt. Trumpavaisiai agurkai
Keletas Saulėje džiovinti pomidorai
Pagal poreikį Žalumynai - mėgstamos salotos, krapai ir pan.
5-6 vnt. Pievagrybiai
Pagal skonį Druska ir pipirai
BBQ padažui:
3 v.š. Pomidorų tyrė
1 v.š. Sojos padažas
1 a.š. Raudonojo vyno actas
1 v.š. Rudasis cukrus
Žiupsnelis Druska
Žiupsnelis Aitriųjų paprikų milteliai

Ant grotelių kepti kepsneliai su naminiu BBQ padažu

60 min. + marinavimas
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Mėsą nuplaukite, padruskinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir pagardinkite pipirais.
  2. Pievagrybius padalinkite į dvi dalis.
  3. Mėsą ir pievagrybius sumaišykite su graikišku jogurtu, garstyčiomis ir įspauskite citrinos sulčių. Tegul mėsa ir grybai pasimarinuoja bent 4–5 valandas.
  4. Triušieną ir pievagrybius kepkite ant grotelių, kol gražiai apskrus.
  5. Salotoms skirtus ingredientus (avokadą, agurkus ir pomidorus susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais) berkite į dubenį, ant viršaus dėkite mėsą ir grybus.
  6. Visus padažo ingredientus sumaišykite puode ir dėkite virti, kol sutirštės.
  7. Salotas pagardinkite naminiu BBQ padažu. Jis čia idealiai tinka. Skanaus!

       Dėkojame Lieknos bitės už receptą!

Atgal į receptų sąrašą