Greitai paruošiamas Bolonijos padažas makaronams
ingredientai
1 saliero stiebo
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 saujos grybų
100 g SPILVA keptų paprikų aliejuje
1 morkos
100 g Papardelle makaronų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos
2 šakelių rozmarino
½ šaukštelio Toskanos prieskonių
50 ml nealkoholinio raudonojo vyno
1 šaukštelio pomidorų pastos
1 stiklinės trintų pomidorų
150 ml natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
Žiupsnelio cukraus
1 saujos petražolių
50 g kietojo sūrio
1 saujos bazilikų
žiupsnelis druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų

Greitai paruošiamas Bolonijos padažas makaronams

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Saliero stiebą, svogūną, česnakus, grybus, SPILVA keptas paprikas susmulkinkite, morkas sutarkuokite.
  2. Makaronus virkite, kiek nurodyta ant pakuotės.
  3. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir sudėkite LAPINO PUOTA smulkintą triušieną, rozmariną, Toskanos prieskonius, druską ir pipirus. Kepkite 3 min. ant aukštos kaitros, kad mėsa apskrustų.
  4. Sudėkite smulkintas šviežias daržoves ir kepkite nuolat maišant, kol daržovės suminkštės apie 3–4 min. Sudėkite smulkintas paprikas, supilkite nealkoholinį vyną ir troškinkite, kol vynas nugaruos.
  5. Sudėkite pomidorų pastą, trintus pomidorus, pilkite mineralinį vandenį ir troškinkite apie 6–8 min.
  6. Sudėkite cukrų, smulkintas petražoles ir permaišykite, dalį troškinio sumaišykite su virtais makaronais ir patiekdami užberkite tarkuoto kietojo sūrio, papuoškite bazilikais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą