Itališkai troškintas triušis su gremolata ir bulvių koše
ingredientai
2x500 g Lapino puota švieži triušienos užpakaliniai kumpeliai
1 vnt. smulkiai supjaustytas svogūnas
4 skiltelės česnako
pusė čili pipiro
2 v.š. pomidorų tyrės
400 ml baltojo sauso vyno
300 ml sultinio
3 v.š. raudonojo vyno acto
2 vnt. lauro lapai
200 g vyšninių pomidorų
žiupsnelis džiovintų (arba šviežių) čiobrelių
žiupsnelis druskos ir pipirų
kepimui aliejaus
Gremolatai: (viską išmaišyti)
0,5 puodelio susmulkintų šviežių petražolių
1 vnt. citrinos nutarkuota žievelė
0,5 citrinos sulčių
2 skiltelės česnako
alyvuogių aliejaus

Itališkai troškintas triušis su gremolata ir bulvių koše

60 min
4-5 porcijos
Gaminimas
 Puode pakaitinkite aliejų, triušį, pagardintą prieskoniais (druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai), apkepkite iki gražios rusvos spalvos.

2. Išimkite iš puodo triušį, suberkite svogūnus, pagardinkite druska ir pakepkite, kol pasidarys permatomi. Tada suberkite susmulkintą česnaką ir čili pipirą ir dar pakepinkite kelias minutes.

3. Įmaišykite pomidorų piure, supilkite vyną, sultinį, raudonojo vyno actą, įdėkite lauro lapus ir čiobrelį. Išmaišykite viską ir sudėkite triušį.

4. Užvirinkite, uždengite puodą dangčiu ir ant mažos ugnies troškinti 1 val. 

5. Į puodą suberti pomidorus ir neuždengus puodo patroškinti dar 30 min.

6. Bulvių košę galima pagardinti pakepintu ir susmulkintu pancetta kumpiu ir pora šaukštelių krienų.

7. Triušą patiekite su bulvių koše, apipilkite padažu, kuriame troškinosi ir apibarstykite gremolata.

Gardžių pietų linki Alkanas Qrmis!
 
 


 

 

Atgal į receptų sąrašą