Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Kėdainių blynai su malta triušiena
ingredientai
250 g Lapino puota švž. smulkinta triušiena
1 vnt. didelis Svogūnas
1 vnt. Kiaušinis
2 skiltelės Česnakas
1 vnt. Morka
25 g. Sviestas
1 kg. Šviežios bulvės
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
Pagal poreikį Aliejus
Pagal poreikį Grietinė

Kėdainių blynai su malta triušiena

60-90 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Nuskustas šviežias bulves sutarkuokite ir perteklinį skystį nupilkite arba nusunkite, taip, kad masė taptų tvirtesnė ir nepasileistų po keptuvę.
  2. Įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą svogūną ir česnakus, įberkite druskos, šiek tiek pipirų ir viską palikite kelioms minutėms pastovėti kol pasiruošite mėsą.
  3. Sutarkuotą morką šiek tiek apkepkite ant gabalėlio sviesto ir apkepusias sudėkite į mėsą. Įberkite druskos ir pipirų, jei turite namuose, idealiai tinka ir rūkytos paprikos milteliai.
  4. Viską gerai išmaišykite, įkaitinkite keptuvę.
  5. Sluoksniuokite blynus - dėkite bulvių tarkio, šiek tiek mėsos ir vėl bulvių tarkio. Kuo bulvių masėje bus mažiau vandens tuo bus lengviau formuoti blynus.  
  6. Blynus kepkite ant nedidelės ugnies to,l kol gražiai paruduos.
  7. Iškepusius gardinkite norimu grietinės ar varškės ir žalumynų padažu. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą