Lietiniai blyneliai su triušienos įdaru
ingredientai
250 g Lapino puotos smulkintos triušienos
1/2 svogūno
žiupsnelis druskos, pipirų
Tešlai:
200 g miltų
2 vnt. kiaušinių
150 ml pieno
100 ml vandens
2 v.š. aliejaus
žiupsnelis druskos
Padažui:
pagal poreikį grietinės
žiupsnelis žolelių prieskonių

Lietiniai blyneliai su triušienos įdaru

45 min.
2-3 asmenims
Gaminimas

Mėsą dėkite į įkaitintą keptuvę ir pakepinkite su smulkintu svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.

Kol mėsa kepa, pasiruoškite tešlą lietiniam blynams. Pirmiausiai išplakite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, supilkite pieną ir vandenį. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Įpilkite aliejaus į tešlą. Palikite tešlą pastovėti 30 min.  

Iškepkite lietinius ir dėkite mėso įdarą. Taip pasiruoškite visus blynelius ir juos apkepkite iš abiejų pusių po 5 min.

Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite blynelius.

Skanaus!

Gardūs linkėjimai nuo Deimantės iš "Lapino puota" virtuvės.  „Lapino puota“ – gudriems gurmanams!

Atgal į receptų sąrašą