Moliūgų sriuba su burokėliais ir triušienos kukulaičiais
ingredientai
250 g Lapino puota šviežios smulkintos triušienos
300 g nuvalyto moliūgo
2 vid. dydžio bulvių
1 morkos
kepimui aliejaus
1 v.š. garstyčių grūdelių
1,2 l vištienos sultinio
5-6 nevirtų krevečių
žiupsnelis maltos kalendros
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
žiupsnelis Juodųjų sezamų (kukulaičiams apvolioti)
1 v.š. liofilizuotų burokėlių
papuošimui Šviežio baziliko lapelių
1–2 skiltelių česnako

Moliūgų sriuba su burokėliais ir triušienos kukulaičiais

30 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Daržoves supjaustykite vid. dydžio netaisyklingos formos gabaliukais, dalį svogūno palikite kukulaičiams. Įpilkite aliejaus į storo dugno puodą, trumpai pakaitinkite ir suberkite daržoves, įberkite garstyčias. Kepkite maždaug 10–15 min. Suberkite smulkintą česnaką, dar kelias minutes pakepkite. Įpilkite sultinį ir virkite apie 20 min.
  2. Smulkiai supjaustykite likusį svogūną, krevetes. Sumaišykite su smulkinta triušiena, įberkite maltos kalendros, druskos, pipirų. Sumaišykite ir formuokite kukulaičius. Galite juos suverti ant iš anksto pamirkytų medinių iešmelių. Pabarstykite sezamų sėklomis ir šaukite į 190 °C iki orkaitę. Kepkite 20–25 min.
  3. Išvirusią sriubą sutrinkite, padalykite į dvi dalis. Į vieną įberkite liofilizuotų burokėlių ir išmaišykite. Sluoksniais supilkite į stiklines. Patiekite sriubą su kukulaičių iešmeliu, puoškite baziliko lapeliais.

Receptas sukurtas bendradarbiajant su Alfu Ivanausku ir VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą