Neatsivalgoma trintų šparagų sriuba
ingredientai
900 g vidutinių šparagų (žaliųjų ir baltųjų)
100 g poro
1 petražolės šaknies
6–8 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų sviesto
1 saliero lapkočio
2-3 skiltelių česnako
1 stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
50- 100 g žiedinio kopūsto apatinių lapų
1 l mėgstamo sultinio (daržovių, vištienos)
1 šaukšto garstyčių
100 g grietinėlės 13 % rieb
50 g GERMANTO sūrio Tilsit
40 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio
100 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių
2-3 SACLA artišokų
2 šaukštų šaldytų arba šviežių žirnelių
50 g raudonųjų pupelių
keleto čiobrelių šakelių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
žiupsnelio KOTANYI kardamono
žiupsnelio KOTANYI kalendros
žiupsnelio KOTANYI kmynų
žiupsnelio druskos
keleto pienų žiedų (papuošti)
GAIDELIS krekerių su grietine ir svogūnais (patiekti)

Neatsivalgoma trintų šparagų sriuba

45 min.
3-4 asmenims
Gaminimas

Šparagus ir porą supjaustykite vidutiniais gabaliukais. Petražolės šaknį nuskuskite skustuku ir supjaustykite gabaliukais.

  1. Į ZYLE keptuvę pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir berkite pjaustytas daržoves. Apkepkite jas naudodami didesnę kaitrą. Kai matysite, kad šparagai gražiai apskrudo, sudėkite sviestą ir pakepinkite dar keletą minučių. Berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir pjaustytą saliero lapkotį. Pilkite ½ stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro ir viską troškinkite keletą minučių. Suberkite pjaustytą česnaką ir dar pakaitinkite apie porą minučių.
  2. Į puodą pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir suberkite pjaustytą žiedinį kopūstą. Apkepkite jį. Kai kopūstas gražiai apkeps, supilkite sultinį. Užvirkite ir berkite KOTANYI kmynų, kardamono, kalendros. Viską išmaišykite. Pilkite nealkoholinio obuolių sidro, dėkite garstyčių, išmaišykite ir virkite. Berkite KOTANYI juodųjų pipirų. Pilkite grietinėlės, išmaišykite.
  3. Į ZYLE maisto smulkintuvą sudėkite apkepintas daržoves iš keptuvės ir supilkite kopūstų sultinį. Viską sutrinkite.
  4. Sriubą supilkite į puodą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, įtarkuokite GERMANTO sūrio „Tilsit“

ir DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio, maišykite. Berkite druskos, pipirų, išmaišykite.

  1. LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juostelės supjaustykite jums norimais gabaliukais. Suberkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Dėkite čiobrelių šakelių, berkite juodųjų pipirų, druskos ir apkepinkite.
  2. Į dubenėlį pilkite sriubos, ant viršaus dėkite pjaustytų SACLA artišokų, pupelių, triušienos gabaliukų, žirnelių. Papuoškite pienių žiedais, čiobreliais ir patiekite su GAIDELIS krekeriais su grietine ir svogūnais.

 

PATARIMAI

  1. Sriubą galite paskaninti ančiuviais.
  2. Gaivumo sriubai suteiktų tarkuota citrinos žievelė.
  3. Jei sriuba atrodo per tiršta, ją galite praskiesti sultiniu.
  4. Patiekimui galite rinktis ir iš kitų GAIDELIS krekerių su druska ar sūriu.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia

Atgal į receptų sąrašą