Orkaitėje virta, trinta moliūgų sriuba
ingredientai
1 kg moliūgo
2 svogūnų
4–5 skiltelių česnako
2 morkų
4–5 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
2–3 saujų virtų avinžirnių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI ciberžolės
žiupsnelio KOTANYI džiovintų čiobrelių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų
1 saujelės čiobrelių šakelių
40 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šlakelio OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
50 g šaltai rūkytos šoninės
1 pakelio LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių
½ stiklinės ŽEMAITIJOS pieno
1 pakelio RAMBYNO lydyto sūrio riekelėmis
2 stiklinių daržovių sultinio
1 saujelės petražolių lapelių
žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų su druska

Orkaitėje virta, trinta moliūgų sriuba

30-40 min.
2–3 asm.
Gaminimas
  1. Moliūgą ir svogūną supjaustykite stambiais gabalėliais. Česnako skilteles susmulkinkite. Morkas pjaustykite stambiais griežinėliais.
  2. ZYLE keptuvėje su nuimama rankena įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir jame apkepkite smulkintas daržoves (išskyrus česnaką). Kepkite apie 4–5 min., kol apskrus.
  3. Virtus avinžirnius pagardinkite KOTANYI malta kalendra, ciberžole, čiobreliais ir mairūnais.
  4. Į kepamas daržoves sudėkite ⅔ smulkinto česnako, čiobrelių šakeles ir ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą. Viską pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais.
  5. Keptuvę dėkite tiesiai į orkaitę įkaitintą iki 185 °C temp., nuimkite rankeną ir kepkite apie 20 min.
  6. Avinžirnius pagardinkite likusiu česnaku ir apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus apie 3 min.
  7. Šoninę supjaustykite stambiais kvadratėliais. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę sudėkite smulkintą šoninę ir apskrudinkite iš abiejų pusių po 1–2 min.
  8. Iškeptus avinžirnius pasūdykite.
  9. Šalia šoninės sudėkite LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles supjaustytas kąsnio dydžio gabalėliais. Kepkite iš visų pusių po 1–2 min. Iškeptą šoninę sudėkite šalia avinžirnių.
  10. Triušieną pagardinkite druska ir pipirais. Apkepus triušieną, atgal į keptuvę sudėkite šoninę, avinžirnius ir laikykite šiltai ant mažiausios kaitros.
  11. Iškepus daržovėms į keptuvę supilkite ŽEMAITIJOS pieną, sudėkite RAMBYNO lydyto sūrio riekeles ir supilkite daržovių sultinį. Užvirkite.
  12. Viską sutrinkite ZYLE kokteiline iki vientisos konsistencijos.
  13. Sutrintą sriubą pilkite į lėkštę, dėkite avinžirnių, triušienos ir šoninės.
  14. Pagardinkite petražolių lapeliais ir žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių su druska.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą