Tikka Masasa
ingredientai
250 g Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies filė
Mėsos marinatui:
Laimo sulčiu ir žievelės
Imbiero
Druskos ir pipirų
Padažui:
1 Svogūno
1 Paprikos
Česnakų
2 a.š. džiovinto imbiero
2 a.š. džiovintos kalendros
2 a.š. paprikos miltelių
2 a.š. ciberžolės
2 a.š kumino
2 a.š cinamono
Druska, pipirai
1 a.š. kajeno pipirų
400 ml pomidorų tyrės
2 v.š. natūralaus jogurto
Garnyrui:
Ryžių
Duonelės
Šviežių žalumynų (kalendra, krapai ar kt.)

Tikka Masasa

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Mėsą pjaustykite vidutinio stambumo kubeliais, sutarkuokite imbierą ir šiek tiek laimo žievelės ir
išspauskite puse sulčių, tuomet viską pasūdykite ir įdėkite pipirų  pagal skonį leiskite bent 1val
pastovėti kambario temperatūroje. 
Galite pradėti virti vandenį ryžiams. Apskrudinkite mėsą ir atidėkite ją į šoną.
Padažui smulkiais kubeliais pjaustome papriką ir svogūną ir apkepiname dedame visus prieskonius ir
užpilame pomidorų tyre. Ši akimirka tikrai didinga, kadangi virtuvė paskęsta kvapų jūroje, mums
lietuviams toks prieskonių kiekis gal ir neįprastas, tačiau skonis nerealus. Sudedam apkepintą 
mėsą patroškiname apie 10 minučių, dedame česnaką ir jogurtą, troškiname dar apie 15 minučių.
Mėsytę tiekiame su ryžiais ir trupučiu kalendros, labai pagyvina skonį (mes, deja, turėjome tik krapų
).

 

Už receptą dėkojame BEET EVERYDAY

Atgal į receptų sąrašą