Tinginio čeburekai lavaše su sūriu
ingredientai
6 vnt. Lavašo pakuotė
250 g Lapino puotos smulkintos triušienos
1 vnt. Svogūnas
1-2 skiltelės Česnakas
50 ml Vanduo
1 vnt. Kiaušinis
100 g Sūris
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Pipirai
Aliejus kepimui

Tinginio čeburekai lavaše su sūriu

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Nuluptą svogūną, supjaustome smulkiais kubeliais ir dedame į maltą mėsą. Taip pat viską pagardiname išspaustu česnaku, sūriu, druska, pipirais pagal skonį. Galima papildomai pagardinti petražolėmis arba kinza.
  2. Viską tolygiai išmaišome bei įpilame vandens, kad čeburekai būtų sultingesni ir vėl viską tolygiai išmaišome.
  3. Į atskira indą įmušame kiaušinį bei išplakame. Šiuo kiaušiniu tepsime lavašo kraštus, kad lavašo sienelės geriau susiklijuotų.
  4. Imame lavašo lakštą bei jį sulenkiame per pusę, taip mes pamatuojame kur ir kiek ant vienos pusės dėti maltos mėsos.
  5. Maltos mėsos masę dedame ne storu sluoksniu ant atmatuotos lavašo pusės, nepamirštame palikti 1 cm nuo krašto, kad lavašą suklijuoti.
  6. Tepame paliktą 1 cm kraštą kiaušinio tryniu bei viska rankomis arba šakute prispaudžiame.
  7. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sumažinkite ugnį bei dėkite tinginio čeburekus kepti. Kepame iš abiejų pusių kol lavašas apskrunda (apie 2,5 min iš abiejų pusių).

Už receptą dėkojame greitireceptai.lt 

Atgal į receptų sąrašą