Triušiena troškinta grietinėlės padaže
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. triušienos užpakaliniai kumpeliai
250 ml. Grietinėlė
200 ml. Baltas sausas vynas
200 ml. Vanduo
15 g. Sviestas
Didelė sauja Švieži petražolių lapeliai
Keletas Lauro lapeliai
Keletas Kvapieji pipirai
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Morkos
Pagal poreikį Alyvuogių aliejus

Triušiena troškinta grietinėlės padaže

90 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Gilesnėje keptuvėje ištirpdykite sviestą.
  2. Triušieną įtrinkite druska ir pipirais, dėkite į sviestą ir apkepinkite iš abiejų pusių kol paruduos.
  3. Supilkite grietinėlę, vandenį, dėkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir kaitinkite 15 minučių, mėsą kartais apversdami.
  4. Supilkite vyną ir suberkite smulkintas petražoles. Uždenkite, palikdami nedidelį tarpelį, ir kaitinkite ant žemos ugnies 35 minutes. Nepamirškite kartais triušieną apversti. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
  5. Kol triušiena troškinasi, išsikepkite morkas. Perpjaukite per pusę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180°C orkaitėje apie 20 minučių arba kol morkos suminkštės.
  6. Triušieną patiekite su grietinėlės padažu, keptomis morkomis ir šviežiais petražolių lapeliais. Nepamirškite taurės balto vyno. Skanaus!

        Dėkojame Kitchenjulie.com už receptą!

Atgal į receptų sąrašą